Apa itu ESP Shaklee
Esp adalah
makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang
diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang
soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh
dibancuh
dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar
bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara
protein
supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.
Siapa perlu ambil ESP Shaklee?
1. Ibu Hamil – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu Menyusukan bayi–
mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang
konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal
bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis
3. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit
7. Mereka yang mengalami alergik atau alahan.
8. Mereka yang ingin slim/kurus
Kebaikan dan Kelebihan ESP
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk mengelakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa
jam terutama utk mereka yg berpuasa atau kerja berat
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang
regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan pd wajah
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting
untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin
yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara
kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding
protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko
kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,
17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti
beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti,
dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan
meningkatkan sistem imun, maka ia baik
untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah
osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet
menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
Perbezaan ESP dengan soya lain
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
Untuk pertanyaan lanjut:
0 comments:
Post a Comment